Продукти:
• 400-500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 к.ч. бульон
• 1 к.ч. червено вино
• 1 лимон
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Слагаме арпаджика в дълбок съд, заливаме със сгорещената мазнина и пържим 2-3 мин, като внимателно разбъркваме.
Захлупваме с капак и задушаваме на тих огън като постепенно прибавяме бульона и виното. Като поомекне поръсваме с малко сол и лимонов сок. Задушаваме още 10 мин, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Поднасяме като гарнитура към тежки печени меса.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...