Кулинарни рецепти » Задушени малки лукчета

 Задушени малки лукчета

Продукти:

• 400-500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 к.ч. бульон
• 1 к.ч. червено вино
• 1 лимон
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме арпаджика в дълбок съд, заливаме със сгорещената мазнина и пържим 2-3 мин, като внимателно разбъркваме.

Захлупваме с капак и задушаваме на тих огън като постепенно прибавяме бульона и виното. Като поомекне поръсваме с малко сол и лимонов сок. Задушаваме още 10 мин, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Поднасяме като гарнитура към тежки печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало