Продукти:
• 400 г картофи
• 600 г различни зеленчуци (моркови, грах, зелен фасул, зеле и др.)
• 250 г краве масло
• 3 филии бял хляб
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. бульон
• 10-12 бадема
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме заедно с картофите в половината масло. Доливаме малко бульон, захлупваме и варим всичко на тих огън.
Разбиваме яйцата заедно с млякото, прибавяме изпържените в масло кубчета хляб и прецедения и изстинал зеленчук. Подправяме сместа със сол и черен пипер и оформяме с мокри ръце малки кюфтенца. Пускаме ги в подсолена вряща вода и варим 8-10 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и ги нареждаме в чиния едно до друго.
Изпържваме галетата в останалото масло, прибавяме няколко ситно счукани печени бадеми, разбъркваме и изсипваме всичко върху кюфтенцата. Поднасяме като гарнитура на месо със сос.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...