Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 50-60 г кашкавал
• 2 жълтъка
• 1 цяло яйце
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Разбиваме маслото на пяна и прибавяме към него един по един жълтъците, настъргания кашкавал, брашното и пресованите картофи. Посоляваме и приготвяме от сместа малки топчета или шприцоваме розички.
Подреждаме топчетата в намаслена тавичка, намазваме с разбитото яйце и печем в умерена фурна. Поднасяме като гарнитура към печено или задушено месо.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...