Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 50-60 г кашкавал
• 2 жълтъка
• 1 цяло яйце
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Разбиваме маслото на пяна и прибавяме към него един по един жълтъците, настъргания кашкавал, брашното и пресованите картофи. Посоляваме и приготвяме от сместа малки топчета или шприцоваме розички.
Подреждаме топчетата в намаслена тавичка, намазваме с разбитото яйце и печем в умерена фурна. Поднасяме като гарнитура към печено или задушено месо.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...