Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 50-60 г кашкавал
• 2 жълтъка
• 1 цяло яйце
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Разбиваме маслото на пяна и прибавяме към него един по един жълтъците, настъргания кашкавал, брашното и пресованите картофи. Посоляваме и приготвяме от сместа малки топчета или шприцоваме розички.
Подреждаме топчетата в намаслена тавичка, намазваме с разбитото яйце и печем в умерена фурна. Поднасяме като гарнитура към печено или задушено месо.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...