Продукти:
• 8 еднакви по големина домата
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семето и оставяме в гевгир да се отцедят. Овалваме ги в брашното, потапяме ги в разтопеното, но изстинало масло, накрая ги овалваме в галетата.
Нареждаме така подготвените домати в намаслена тавичка и печем в умерена фурна 15-20 мин. Посоляваме изпечените домати и ги поднасяме топли към панирани или пържени чушки, колбаси на скара или печено месо.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...