Кулинарни рецепти » Сръбски Айвар

 Сръбски Айвар

Продукти:

• 300 г чушки
• 300 г патладжани
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената.

Прекарваме ги през машинка за мелене на месо, подправяме със счукания чесън, черен пипер и сол и прибавяме олио, колкото поеме сместа.

Накрая подкиселяваме с лимонов сок или оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало