Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани ябълки
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• половин пакетче канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със содата. Прибавяме захарта, олиото, ябълките, канелата и накрая брашното. Разбиваме хубаво и изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка.
Печем сладкиша на 180°С. Още топъл го нарязваме с чаша на полумесеци.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...