Кулинарни рецепти » Щрудел с череши

 Щрудел с череши

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.ч. разтопено масло
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 щипка сол

За плънката:

• 1,5 кг череши
• 1 ч.ч. трохи от сухар
• 1 пакетче канела

Начин на приготвяне:

Отсяваме брашното и правим по средата му кладенче, в което слагаме оцета, олиото, солта и хладка вода. Омесваме тесто като за баница. Разделяме го на 5 части и разточваме квадратни кори със страна 20-25 см. Намазваме корите с масло и сгъваме всяка кора, така че срещуположните краища само да се срещнат. Отново намазваме и сгъваме, за да се срещнат другите краища. Намазваме и сгъваме корите още 2 пъти. Накрая получаваме 5 квадратчета, които оставяме да престоят 15 мин.

Почистваме черешите от дръжките и костилките и ги оставяме да се отцедят. Размесваме сухара с канелата.

Разточваме от тестото 5 правоъгълни кори. Сипваме в края на всяка кора по малко сухар с канела. Отгоре разпределяме черешите и отново поръсваме със сухар. Навиваме корите на 5 рула, нареждаме рулата в намаслена тавичка, намазваме ги с останалото масло и печем в умерена фурна.

Изчакваме готовият щрудел да изстине и обилно поръсваме с пудра захар, размесена с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало