Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. разтопено масло
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 щипка сол
За плънката:
• 1,5 кг череши
• 1 ч.ч. трохи от сухар
• 1 пакетче канела
Начин на приготвяне:
Отсяваме брашното и правим по средата му кладенче, в което слагаме оцета, олиото, солта и хладка вода. Омесваме тесто като за баница. Разделяме го на 5 части и разточваме квадратни кори със страна 20-25 см. Намазваме корите с масло и сгъваме всяка кора, така че срещуположните краища само да се срещнат. Отново намазваме и сгъваме, за да се срещнат другите краища. Намазваме и сгъваме корите още 2 пъти. Накрая получаваме 5 квадратчета, които оставяме да престоят 15 мин.
Почистваме черешите от дръжките и костилките и ги оставяме да се отцедят. Размесваме сухара с канелата.
Разточваме от тестото 5 правоъгълни кори. Сипваме в края на всяка кора по малко сухар с канела. Отгоре разпределяме черешите и отново поръсваме със сухар. Навиваме корите на 5 рула, нареждаме рулата в намаслена тавичка, намазваме ги с останалото масло и печем в умерена фурна.
Изчакваме готовият щрудел да изстине и обилно поръсваме с пудра захар, размесена с канела.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...