Кулинарни рецепти » Пирог с орехи

 Пирог с орехи

Продукти:

• 150 г сухар
• 15 ореха
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 1 ванилия
• 1-2 с.л. галета
• сладко или плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сухарите в горещото мляко и разбъркваме. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разтопеното масло, смлените орехи, отделените жълтъци и ванилията. Накрая внимателно слагаме и разбитите с малко сол белтъци.

Намазваме с масло, дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и изсипваме в нея приготвената смес. В тенджера под налягане изсипваме 2 ч.ч. вода, слагаме скарата, а върху нея - захлупената тенджерка. Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Отстраняваме я от огъня 5 мин след като започне да съска.

Поднасяме пирога със сладък плодов сироп или със сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало