Продукти:
• 350 г сух хляб
• 250 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• 2 с.л. краве масло
• 60 г маргарин
• 3-4 ореха
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме около 300 г от хляба и го заливаме с разбитите в млякото яйца и пололовината разтопен маргарин. Подправяме със сол и настъргано индийско орехче и месим, докато се появят мехурчета.
Запържваме в останалия маргарин останалия претрит или нарязан на малки кубчета хляб. Слагаме го в тестото заедно с нарязаните орехови ядки, премесваме и завиваме в чиста набрашнена кърпа. Завързваме питката на вързопче и я пускаме във вряща подсолена вода. Варим около 1 час.
Изваждаме сварената питка в затоплен поднос, нарязваме я внимателно и я заливаме със сгорещеното краве масло, в което можем да препържим малко червен пипер или суха чубрица.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...