Продукти:
• 2 яйца
• 500 г кисело мляко
• с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Пресяваме 300 г брашно със солта в дълбок съд и правим в средата “кладенче”.
В друга дълбока купа разбъркваме содата в киселото мляко. Прибавяме олиото, яйцата, захарта и 200 г брашно и избъркваме добре.
Изсипваме тази смес в брашното, разбъркваме хубаво и слагаме в намаслена и набрашнена тава. Оформяме питката и я печем в загрята силна фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...