Кулинарни рецепти » Питки с кайма

 Питки с кайма

Продукти:

• 500 г готово тесто
• 500 мл прясно мляко
• 200 г сирене
• 250 г кашкавал
• 3 яйца
• 3-4 лъжици олио
• 2 лъжици кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме тестото на 20 еднакви части и от всяка оформяме топка, а после я разточваме на питка с диаметър 12-13 см. Омесваме каймата с натрошеното сирене, кашкавала, яйцата (отделяме 1 жълтък), олиото, киселото мляко, черния пипер и сол на вкус.

Разделяме каймата на 10 равни части и всяка слагаме върху една от десетте питки във форма на сплескано кюфте. Покриваме с останалите десет питки и защипваме краищата им добре.

Нареждаме питките една до друга в намаслена тава, намазваме с разбитото яйце и ги печем в умерена фурна 35 минути.

Автор: Росица Димитрова Тодорова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало