Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч. ч. нахут
• 500 г картофи
• 500 г лук
• 2 ч. ч. смлени орехи
• 1 ч. л. черен пипер
• 1/2 ч. л. канела
• 3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме нахута и го изчистваме от люспите. Сваряваме картофите, обелваме ги и заедно с нахута ги смиламе в месомелачка. От получената смес омесваме малки питки с диаметър 5-6 см.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го до розово и добавяме орехите, черния пипер, канелата, 1 к. ч. топла вода и сол. Разбъркваме добре и от получената плънка поставяме върху питките.
Завиваме питките на топка, обвиваме всяка поотделно в тензух и ги варим в подсолена вода, докато изплуват нагоре. Топките се сервират обвити в тензуха.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...