Кулинарни рецепти » Топик

 Топик
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 ч. ч. нахут
• 500 г картофи
• 500 г лук
• 2 ч. ч. смлени орехи
• 1 ч. л. черен пипер
• 1/2 ч. л. канела
• 3 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Сваряваме нахута и го изчистваме от люспите. Сваряваме картофите, обелваме ги и заедно с нахута ги смиламе в месомелачка. От получената смес омесваме малки питки с диаметър 5-6 см.

Нарязваме лука на филийки, запържваме го до розово и добавяме орехите, черния пипер, канелата, 1 к. ч. топла вода и сол. Разбъркваме добре и от получената плънка поставяме върху питките.

Завиваме питките на топка, обвиваме всяка поотделно в тензух и ги варим в подсолена вода, докато изплуват нагоре. Топките се сервират обвити в тензуха.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало