Кулинарни рецепти » Тортила

 Тортила

Продукти:

• 500 г царевично брашно
• 120 г мас
• 250 мл хладка вода
• 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на две топки, които увиваме в алуминиево фолио и слагаме за 1 час в хладилника.

После ги разделяме на по 8-9 по-малки топки, които разточваме на тънки кори. Изпичаме корите от двете страни в силно загрят сух тиган, нареждаме ги една върху друга и ги завиваме с кърпа.

Поднасяме тортилите топли.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало