Кулинарни рецепти » Медена пита

 Медена пита

Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. нарязани орехи
• 300 мл вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Възвираме водата заедно със захарта и меда. Отстраняваме от огъня и оставяме сместа да изстине. При непрекъснато бъркане прибавяме орехите, брашното, пресято със содата, и канелата.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовата пита да изстине и я поръсваме с пудра захар.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало