Продукти за 1 доза:
• 100 г леща
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к.ч. галета
• 1 яйце
• 1 к.л. червен пипер
• 1 к.л. куркума
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 1 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея почистената леща, ситно нарязания лук и счукания чесън. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато получим еднородна каша.
Охлаждаме и смесваме с разбитото яйце, галетата, червения пипер и смляната куркума. Оформяме от сместа малки топки, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...