Продукти за 1 доза:
• 100 г леща
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к.ч. галета
• 1 яйце
• 1 к.л. червен пипер
• 1 к.л. куркума
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 1 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея почистената леща, ситно нарязания лук и счукания чесън. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато получим еднородна каша.
Охлаждаме и смесваме с разбитото яйце, галетата, червения пипер и смляната куркума. Оформяме от сместа малки топки, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...