Продукти:
• 500 мл вода
• 300 г брашно
• 3 с. л. захар
• 100 г масло
• 6 яйца
• 1 щипка сол
• олио за пържене
За крема:
• 2 ч. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4 с. л. захар
• 3 с. л. брашно
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Кипваме водата с маслото, захарта и солта. Дръпваме от огъня и постепенно прибавяме брашното. Връщаме на огъня и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от съда. Охлаждаме и добавяме яйцата едно по едно.
От така полученото тесто правим малки топчета, които изпържваме в сгорещено олио до златисто. Когато изстинат, разрязваме на две и пълним с крем, приготвен по следния начин:
Разбъркваме яйцата със захарта и брашното, смесваме с млякото и варим до сгъстяване - накрая ароматизираме с ванилия.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...