Кулинарни рецепти » Великденски кифли

 Великденски кифли

Продукти:

• 1 кг брашно
• 2 ч.ч.прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. олио
• 10 с.л. захар
• 2 яйца
• 2 ванилии
• 1 ч.ч. счукани орехи
• сладко за плънка

Начин на приготвяне:

Млякото, захарта, олиото и 1 супена лъжица брашно смесваме с маята и оставяме сместа за около 1 час на топло да втаса. След което прибавяме останалото брашно, отделените от яйцата жълтъци и ванилията. Замесваме меко тесто, което удряме 50 пъти в масата. След това разделяме тестото на 4 топки, от които разточваме кори с дебелина 5 мм. Всяка от корите разрязваме на 8 еднакви сектора.

От орехите и сладкото правим плънка, която разпределяме равномерно върху всички парчета тесто. Завиваме парчетата от широката към тясната страна и ги подреждаме в намазана с масло тава, като между тях оставяме известно растояние. Така престояват, докато удвоят обема си, намазваме ги с леко разбитите белтъци, поръсваме с пудра захар и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало