Продукти:
• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• половин пакетче маргарин
• 150 мл кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. кокосово брашно
• 1 к.ч. нарязани орехови ядки
• 1 к.ч. портокалови кори от сладко
• 1 к.ч. стафиди
• пудра захар и 1 ванилия за поръсване
• орехови ядки за повърхността на кекса
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер на гъста пяна жълтъците, яйцата и захарта. Прибавяме постепенно разтопения маргарин, млякото /като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица/, пресятото с бакпулвера брашно, кокосовото брашно, орехите, стафидите и портокаловите корички, които сме отцедили и сме оваляли в малко брашно.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Набождаме по повърхността орехови ядки и печем в умерена фурна. Щом извадим кекса от фурната, поръсваме го обилно с пудра захар, размесена с ванилията.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...