Продукти:
• 1 ч.ч. мед
• 200 г пудра захар
• 1 ч.ч. силен чай
• 3 ч.ч. брашно
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. едро нарязани орехи
• 1 ч.л. сода
• 1 ч.л. канела
• лимонова или портокалова кора
Начин на приготвяне:
В силен чай варим лимоновата кора, нарязана на ивички. Течността прецеждаме и я оставяме да изстине. Изсипваме меда в порцеланов съд и внимателно го разреждаме с чая, като бъркаме непрекъснато.
Към тази смес прибавяме захарта, олиото, содата, лимоновата кора, орехите и брашното. Объркваме добре и изсипваме в намазнена и набрашнена кексова форма.
Печем в загрята умерена фурна. По време на печенето внимаваме сладкишът да не прегори отгоре.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...