Кулинарни рецепти » Златен кекс

 Златен кекс

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 пакетче краве масло
• 5 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• кората от 1 лимон
• 1 ч.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото и захарта. Прибавяме един по един жълтъците, като непрекъснато бием. След това прибавяме млякото, брашното, което сме смесили с бакпулвера и ванилията, настърганата лимонова кора, а накрая - разбитите на сняг жълтъци. Бъркаме, докато получим рядко тесто. Разделяме тестото на три равни части и едната от тях размесваме с какаото.

В предварително намаслена тавичка разстиламе половината от бялото тесто, върху него разстиламе тестото, размесено с какао, а най-отгоре - останалото бяло тесто. Печем кекса в умерена фурна, докато се зачерви и се разпука отгоре. Изваждаме го от формичката, когато е напълно изстинал и го наръсваме обилно с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало