Кулинарни рецепти » Златен кекс

 Златен кекс

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 пакетче краве масло
• 5 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• кората от 1 лимон
• 1 ч.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото и захарта. Прибавяме един по един жълтъците, като непрекъснато бием. След това прибавяме млякото, брашното, което сме смесили с бакпулвера и ванилията, настърганата лимонова кора, а накрая - разбитите на сняг жълтъци. Бъркаме, докато получим рядко тесто. Разделяме тестото на три равни части и едната от тях размесваме с какаото.

В предварително намаслена тавичка разстиламе половината от бялото тесто, върху него разстиламе тестото, размесено с какао, а най-отгоре - останалото бяло тесто. Печем кекса в умерена фурна, докато се зачерви и се разпука отгоре. Изваждаме го от формичката, когато е напълно изстинал и го наръсваме обилно с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало