Кулинарни рецепти » Цвибак

 Цвибак

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. орехи

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно половината от брашното, счуканите орехи, разбитите на сняг белтъци и накрая останалото брашно.

Добре разбитата смес изсипваме във форма за кекс и печем на умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало