Кулинарни рецепти » Цвибак

 Цвибак

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. орехи

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно половината от брашното, счуканите орехи, разбитите на сняг белтъци и накрая останалото брашно.

Добре разбитата смес изсипваме във форма за кекс и печем на умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало