Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с ореховите ядки. Добавяме брашното, размесено с амонячната сода. Наливаме 2 ч.ч. хладка вода, като разбъркваме.
Прибавяме канелата, разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...