Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. конфитюр от сливи (череши)
• канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето със захарта, олиото, млякото и содата. След това добавяме постепенно брашното и накрая конфитюра (може и с пресни плодове).
Изсипваме в намазнена и набрашнена форма и печем около 50 мин на 200°С.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....