Продукти: (за 4 порции)
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
• 2 стръка ситно нарязан зелен лук
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. заквасена сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме картофите заедно с лука във врящия бульон и варим до омекване. Разбиваме супата с миксер и я връщаме в тенджерата.
Прибавяме млякото и загряваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и застройваме с разбитата сметана.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...