Продукти: (за 4 порции)
• 1 л прясно мляко
• 4 яйца
• 100 г ръжено брашно
• 1 ч. л. сол
• 2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата, поръсваме ги със сол и захар. Добавяме брашното и разбъркваме. Наливаме 100 мл от прясното мляко и разбиваме на гладка кашичка. От нея правим топчета.
Възвираме останалото мляко и в него пускаме едно по едно топчетата. Варим около 30 мин. Супата е готова, когато топчетата изплуват на повърхността.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...