Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца - само жълтъците
• 250 г маргарин
• 8 с.л. пудра захар
• 3 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Стриваме жълтъците и ги смесваве с пудрата захар и ванилийте. Прибавяме брашното и омесваме меко тесто. Прекарваме тестото през шприц, с помощта на който оформяме "розичките".
В средата на всяка "розичка" поставяме "тичинка" - парченце от изсушена плодова салата или стафида. Печем в слаба фурна до леко порозовяване.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...