Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. ким
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, олиото, содата, 1 яйце и малко сол замесваме меко тесто. Оставяме го да отлежи половин час, след което го разделяме на топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина 5-6 мм. Отделно размесваме натрошеното сирене с второто яйце.
С помощта на чаша изрязваме от корите кръгчета. Слагаме по средата на всяко кръгче малко сирене, прегъваме го и слепваме краищата. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги с ким и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...