Продукти:
• 1 пакетче фини кори
• 125 г кайма
• 1 печен патладжан
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 50 г сирене
• 1 ч.л. лютеница
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. След като омекне, прибавяме каймата. Задушаваме, докато каймата стане на ронлива маса. След това отстраняваме от огъня и когато изстине, прибавяме към нея натрошеното сирене, белтъка от яйцето, лютеницата, ситно нарязаните патладжан и магданоз. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре сместа.
Намазваме всяка кора с олио, прегъваме на две и отново намазваме с олио. След това разрязваме корите на по четири ленти успоредни на късата страна. В единия край на всяка лента слагаме по 1 ч.л. от пълнежа, след което ги сгъваме така, че да получим триъгълни форми.
Намазваме соленките с разбития жълтък и ги печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...