Продукти:
• 700 г картофи
• 1 пакетче и половина краве масло
• 450 г брашно
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме маслото и намачкваме на трохи. Прибавяме млякото и картофите, подправяме с черен пипер и сол и омесваме гладко тесто, което разточваме на кора.
С помощта на чаша изрязваме от кората кръгчета и ги нареждаме в намаслена тава. Изпичаме бисквитите във фурна, загрята до 180°С и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...