Кулинарни рецепти » Соленки Сандвич

 Соленки Сандвич

Продукти:

• 250 г кашкавал
• 250 г масло (маргарин)
• сол, черен пипер
• настъргано индийско орехче
• 250 г брашно
• 1 яйце

За посипване:

• мак, ким или сусам
• 1 с. л. прясно мляко
• 1 жълтък

За плънката:

• 180 г извара
• 100 топено сирене с гъби
• копър
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Настъргания кашкавал и подправките смесваме с брашното, прибавяме маслото на трохи и яйцето. Омесваме тесто и оставяме в хладилника за 1 час. След това разточваме кори с дебелина 5 мм и изрязваме дълги овални лентички, които подреждаме в намазана тава.

Разбиваме жълтъка с прясното мляко, намазваме половината от лентите и поръсваме с мак, ким или сусам. Печем във фурна, загрята на 175 градуса около 10 минути.

Разбиваме продуктите за плънката, като може да прибавим малко мляко. Мажем плънката върху непосипаните соленки и прихлупваме с посипаните.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало