Продукти:
• 125 г маргарин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. настърган кашкавал или сирене
• 1 ч.л. сол
• 1 яйце
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Омекналото масло избиваме с миксер на пяна. Прибавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Слагаме лъжица по лъжица брашното като бъркаме с дървена лъжица. Омесваме меко тесто.
Прибавяме сиренето и солта и разточваме на кора с дебелина около 1 см. Режем пурички, които намазваме с яйцето, поръсваме с ким и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...