Кулинарни рецепти » Кроканови пасти

 Кроканови пасти

Продукти:

• 150 г брашно
• 300 г кристална захар
• 7 яйца
• 3 жълтъка
• 150 г счукани орехи
• 150 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от кристалната захар до побеляване, при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Разделяме сместа на две и печем поотделно в квадратна тавичка, покрита с намаслена хартия. Двете платки печем една след друга в умерена фурна.

Карамелизираме останалата захар, прибавяме счуканите орехи, разбъркваме и изсипваме в намазана с масло тавичка. След като сместа изстине, я начукваме.

На тих огън стопяваме маслото, като прибавяме и пудрата захар. Отстраняваме от огъня и един по един прибавяме жълтъците. Връщаме на огъня и бъркаме, докато кремът се сгъсти.

Отстраняваме от огъня и веднага прибавяме счуканата карамелизирана захар и ванилията. Много бързо намазваме с приготвения крем единия блат, а другия слагаме отгоре и притискаме. Нарязваме готовия сладкиш на правоъгълни пастички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало