Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 3 яйца
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
За гарниране:
• 1 пакетче масло
• 3 с.л. пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• цели ягоди
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме едно по едно яйцата и накрая брашното. Омесваме гладко тесто.
Изсипваме го в правоъгълна намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна. Нарязваме изстиналия блат на правоъгълничета.
Разбиваме второто пакетче масло със захарта и млякото на пухкава пяна, оформяме с шприц венчета върху пастичките и слагаме в тях по една прясна ягода.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...