Кулинарни рецепти » Виенски пудинг

 Виенски пудинг

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 70 г галета
• 1 ч.ч. ром
• 30 г лешници
• 30 г какао
• 125 г пудра захар
• 30 г стафиди
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото, за да стане на пяна, добавяме галетата (предварително накисната в рома), натрошените на ситно лешници, захарта, брашното, стафидите, настърганата лимонова кора, какаото и разбитите жълтъци.

Разбъркваме сместа и внимателно съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг. Изсипваме сместа в намаслен съд и печем 25-30 минути на водна баня. Сервираме с червено вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало