Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 70 г галета
• 1 ч.ч. ром
• 30 г лешници
• 30 г какао
• 125 г пудра захар
• 30 г стафиди
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре маслото, за да стане на пяна, добавяме галетата (предварително накисната в рома), натрошените на ситно лешници, захарта, брашното, стафидите, настърганата лимонова кора, какаото и разбитите жълтъци.
Разбъркваме сместа и внимателно съединяваме с белтъците, предварително разбити на сняг. Изсипваме сместа в намаслен съд и печем 25-30 минути на водна баня. Сервираме с червено вино.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...