Продукти:
• 1 по-стар кръгъл козунак около 250 г
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. капучино
• 1 к.ч. ром
• 3 с.л. кокосова мазнина или краве масло
• 125 г сварени портокалови кори
• 125 г бели стафиди
• сокът от 1 лимон
• ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна. Затопляме млякото в малка тенджерка, ароматизираме с ванилията и като бъркаме непрекъснато, наливаме яйцата на струйка.
Намазняваме кръгла тавичка или плитка тенджерка, на дъното слагаме стафиди, топим нарязания на филийки козунак в млечната смес и ги нареждаме на дъното на намасления съд. Върху пласта слагаме стафиди, парченца портокалова кора, напръскваме с капучино и с лимонов сок и покриваме с още един ред козуначени филийки, напоени с млечната смес. Заливаме с остатъка от тази смес.
Слагаме този съд в по-голям с вода и запичаме в умерена фурна. Изстиналия пудинг наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...