Продукти:
• 4 яйца
• 125 г пудра захар
• 125 г брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 20 г масло
• 1 щипка сол
За крема:
• 3 яйца
• 450 мл прясно мляко
• 375 г масло
• 150 г пудра захар
• 50 г пшеничено нишесте
• 3 с.л. вишновка
• 50 г какао
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
КРЕМЪТ:
Смесваме 350 мл прясно мляко, 75 г захар и щипка сол и ги кипваме. Разтваряме нишестето в 100 мл мляко, прибавяме разбитите яйца и изливаме сместа върху горещото мляко, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и продължаваме да бъркаме, за да изстине.
Стриваме маслото с останалата захар и щом започне да прави пяна, прибавяме към крема заедно с вишновката. Объркваме всичко хубаво.
РУЛОТО:
Загряваме фурната до 240 градуса.
Разбиваме жълтъците заедно със захарта, прибавяме 1/3 от брашното, след това разтопеното и изстудено масло, бакпулвера и 1/3 от разбитите на сняг белтъци. Внимателно добавяме останалото брашно и белтъците.
Вземаме лист пергаментова хартия с размер 35 х 45 см, намазваме го с масло и го разстиламе в тава. Отгоре изливаме тестото и го слагаме за 5 мин във фурната. Покриваме изпечения блат с кърпа и го оставяме да изстине.
Намазваме блата с част от крема и го навиваме от малката страна. Отрязваме 4 см от краищата и намазваме рулото с крем.
Прикрепваме отрязаните парчета към рулото и също ги намазваме с крем. С вилица правим браздички върху рулото. Посипваме го с какао и оставяме в хладилника.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...