Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 3 жълтъка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• настъргана кора от половин лимон
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 40 г мая
• 200 г захар
• 2 яйца за намазване
• пудра захар за поръсване
За плънката:
• 1 ч.ч. едро счукани орехи
• 2-3 белтъка
• 1-2 с.л. какао
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко хладко мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме останалите продукти и замесваме тесто като за кузунак. Оставяме тестото на топло да втаса.
Смесваме едро счуканите орехи със захарта, какаото и леко разбитите белтъци. Разточваме от втасалото тесто кори с дебелина около 6-7 мм. Разстиламе върху тях плънката и ги завиваме на руло.
След това подреждаме навитите рула в намаслена тавичка. Оставяме рулада да бухне, намазваме го с разбитите яйца и го изпичаме в предварително загрята умерена фурна. Изчакваме готовия рулад да изстине и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...