Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 3 жълтъка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• настъргана кора от половин лимон
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 40 г мая
• 200 г захар
• 2 яйца за намазване
• пудра захар за поръсване
За плънката:
• 1 ч.ч. едро счукани орехи
• 2-3 белтъка
• 1-2 с.л. какао
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко хладко мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме останалите продукти и замесваме тесто като за кузунак. Оставяме тестото на топло да втаса.
Смесваме едро счуканите орехи със захарта, какаото и леко разбитите белтъци. Разточваме от втасалото тесто кори с дебелина около 6-7 мм. Разстиламе върху тях плънката и ги завиваме на руло.
След това подреждаме навитите рула в намаслена тавичка. Оставяме рулада да бухне, намазваме го с разбитите яйца и го изпичаме в предварително загрята умерена фурна. Изчакваме готовия рулад да изстине и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...