Кулинарни рецепти » Орехов рулад

 Орехов рулад

Продукти:

• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 3 жълтъка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• настъргана кора от половин лимон
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 40 г мая
• 200 г захар
• 2 яйца за намазване
• пудра захар за поръсване

За плънката:

• 1 ч.ч. едро счукани орехи
• 2-3 белтъка
• 1-2 с.л. какао
• 3-4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко хладко мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме останалите продукти и замесваме тесто като за кузунак. Оставяме тестото на топло да втаса.

Смесваме едро счуканите орехи със захарта, какаото и леко разбитите белтъци. Разточваме от втасалото тесто кори с дебелина около 6-7 мм. Разстиламе върху тях плънката и ги завиваме на руло.

След това подреждаме навитите рула в намаслена тавичка. Оставяме рулада да бухне, намазваме го с разбитите яйца и го изпичаме в предварително загрята умерена фурна. Изчакваме готовия рулад да изстине и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало