Кулинарни рецепти » Австралийски пудинг с ориз

 Австралийски пудинг с ориз

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 350 мл вода
• 3 с.л. стафиди
• 100 г сушени смокини
• 100 г фурми
• 1 щипка джинджифил на прах
• 2-3 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 белтъка
• пресни или консервирани плодове

Начин на приготвяне:

Заливаме ориза с водата и варим десетина минути на умерен огън. Прибавяме стафидите, ситно нарязаните фурми и смокини, захарта и джинджифила. Задушаваме на съвсем слаб огън.

Малко преди оризът да се свари напълно, наливаме прясното мляко. Изчакваме сместа да изстине и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме във форма за пудинг и оставяме на студено. Преди сервиране обръщаме в широка чиния и гарнираме с плодове според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало