Кулинарни рецепти » Крем супа от леща

 Крем супа от леща

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г леща
• 1-2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. разтопено олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 2-3 часа в студена вода, след което я слагаме да се вари. Щом заври прибавяме нарязаните на големи парчета лук, морков и целина. Сваряваме лещата, изсипваме я в цедка, отстраняваме корените и претриваме лещата през цедката.

Запържваме брашното до златисто в сгорещеното олио, след което разреждаме с отварата от лещата. Прибавяме лещеното пюре и варим 5-6 мин на умерен огън.

Малко преди да отстраним супата от огъня наливаме прясното мляко и посоляваме, а след като я оттеглим от огъня прибавяме маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало