Продукти: (за 4 порции)
• 1 опаковка картофено пюре с мляко
• 10 с.л. едро настърган кашкавал
• 5 с.л. бяло сухо вино
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнени листа от целина
• 1 ч.л. “Вегета”
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме пюрето по указанието на пакетчето и разреждаме с малко вода, за да се получи смес като за крем-супа. Оставяме да клокне и прибавяме наситнените листа от целината, а след 5 минути - виното, сока, подправките, магданоза. Поднасяме с настъргания кашкавал.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...