Продукти:
• 2 кг зелени домати
• 1 кг картофи
• 1 кг моркови
• 1 кг червени чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме зелените домати в тавичка и ги изпичаме. Почистваме чушките и също ги изпичаме и почистваме и обелваме. Сваряваме морковите и картофите.
Всички зеленчуци почистваме и смиламе, посоляваме на вкус, объркваме и насипваме в бурканчета, които стерилизираме 15-20 минути. При консумация пастета подправяме със счукан чесън, майонеза и кисело мляко.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...