Кулинарни рецепти » Кетчуп с бамя и смокини

 Кетчуп с бамя и смокини

Продукти:

• 4 кг домати
• 5-6 плодчета бамя
• 5 глави лук
• 5 зелени смокини
• 2 зелени ябълки
• 3 к.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 щипка канела, 1 щипка смлян бахар
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка настърган хрян
• 1/2 ч.л. стрита чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Наситняваме лука, бамята, ябълките и смокините.

В голяма тенжера кипваме подправките. Сипваме всички продукти и варим 45 мин. Накрая обработваме с пасатора, за да получим идеално гладка смес.

Разпределяме изстиналия кетчуп в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало