Кулинарни рецепти » Зеленчукова лютеница с корнишони

 Зеленчукова лютеница с корнишони

Продукти:

• 5 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 2 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1 кг корнишони
• 2 връзки магданоз
• 1-2 глави чесън
• черен пипер, кимион

За маринатата:

• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 8-10 зърна пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на тънки ивици. Морковите и краставиците правим на колелца.

Смесваме продуктите за маринатата и ги слагаме на огъня. Когато заврят, пускаме всички зеленчуци и оставяме да се варят до пълно омекване.

После пасираме и прибавяме счукания чесън, наситнения магданоз и подправките. Варим още 10-15 мин, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разпределяме готовата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало