Продукти:
• 5 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 2 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1 кг корнишони
• 2 връзки магданоз
• 1-2 глави чесън
• черен пипер, кимион
За маринатата:
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 8-10 зърна пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на тънки ивици. Морковите и краставиците правим на колелца.
Смесваме продуктите за маринатата и ги слагаме на огъня. Когато заврят, пускаме всички зеленчуци и оставяме да се варят до пълно омекване.
После пасираме и прибавяме счукания чесън, наситнения магданоз и подправките. Варим още 10-15 мин, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разпределяме готовата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...