Продукти:
• 5 кг домати
• 3 кг червена капия
• 3 кг патладжани
• 3 глави чесън
• 500 мл олио
• 4 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме доматите, обелваме ги и ги пасираме. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги първо през месомелачка, а после ги пасираме. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги пасираме. Прибавяме чушките и доматите и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.
Загряваме добре олиото и го изсипваме при зеленчуците. Прибавяме пасирания чесън и захарта. Посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...