Кулинарни рецепти » Парени чушки с чесън

 Парени чушки с чесън

Продукти:

• 5 кг чушки
• чесън на вкус
• 500 мл оцет
• 100 мл олио
• 250 г захар
• 250 г сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме чушките от семенната част и ги поръсваме със смес от захар и сол. Оставяме ги да престоят 1 денонощие.

Отцеждаме отделения сок и го смесваме с оцета и олиото. Възвираме сместа и бланшираме в нея чушките по 1-2 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица, оставяме ги да истинат и ги редим в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън.

Заливаме с изстудената марината и затваряме херметически. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало