Кулинарни рецепти » Парени чушки с чесън

 Парени чушки с чесън

Продукти:

• 5 кг чушки
• чесън на вкус
• 500 мл оцет
• 100 мл олио
• 250 г захар
• 250 г сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме чушките от семенната част и ги поръсваме със смес от захар и сол. Оставяме ги да престоят 1 денонощие.

Отцеждаме отделения сок и го смесваме с оцета и олиото. Възвираме сместа и бланшираме в нея чушките по 1-2 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица, оставяме ги да истинат и ги редим в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън.

Заливаме с изстудената марината и затваряме херметически. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало