Кулинарни рецепти » Туршия сарми /сурова/

 Туршия сарми /сурова/

Продукти:

• 4 кг зеле
• 800 г моркови
• 1 кг карфиол
• 1 кг пиперки
• 1 глава целина с листата
• 1 кг зелени доматчета
• 250 г сол
• 2 л вода

Начин на приготвяне:

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко.

Морковите и целината настъргваме на едро ренде. Пиперките нарязваме на ивички. Карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със сол зеленчуците и леко ги претриваме.

С тази смес завиваме сарми и ги подреждаме в подходящ съд. Заливаме с изстиналата и прецедена марината. В продължение на две седмици претакаме туршията през 2-3 дена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало