Продукти:
• 5 кг карфиол
• 100 г сол
За саламурата:
• 2 л оцет
• 1 л вода
• 200 г сол
• горчица
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го посипваме със 100 г сол. Оставяме да престои 5-6 часа. Сваряваме саламура от водата, оцета и солта, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола. След 10 часа отцеждаме саламурата, кипваме я на котлона и оставяме да изстине. На всеки литър саламура прибавяме по 1 ч.л. горчица.
Нареждаме карфиола в 3-литрови буркани и го заливаме със саламурата. Отгоре кръстосваме клонки от вишна, лоза и дюля, притискаме с речен камък, покриваме с памучен плат и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...