Продукти:
• 5 кг карфиол
• 100 г сол
За саламурата:
• 2 л оцет
• 1 л вода
• 200 г сол
• горчица
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го посипваме със 100 г сол. Оставяме да престои 5-6 часа. Сваряваме саламура от водата, оцета и солта, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола. След 10 часа отцеждаме саламурата, кипваме я на котлона и оставяме да изстине. На всеки литър саламура прибавяме по 1 ч.л. горчица.
Нареждаме карфиола в 3-литрови буркани и го заливаме със саламурата. Отгоре кръстосваме клонки от вишна, лоза и дюля, притискаме с речен камък, покриваме с памучен плат и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...