Кулинарни рецепти » Ким Чи (корейска туршия)

 Ким Чи (корейска туршия)

Продукти:

• 1,5 кг китайско зеле
• 400 г дълга бяла ряпа
• 1 китайска круша
• 7 скилидки чесън
• 3 стръка пресен лук
• 2 с.л. лют червен пипер
• 2 люти червени чушки
• 1 корен пресен джинджифил
• 2 щипки захар
• 1/2 ч.л. натриев глутамат
• 1 к.ч. соев сос
• 1-2 с.л. морска сол
• обикновена сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, намачкваме го със сол, оставяме да престои 1 денонощие и го отцеждаме от отделения сок. Прибавяме ряпата, нарязана на тънки колелца, ситно нарязания зелен лук и нарязаната на филийки круша.

В хаванче счукваме чесъна заедно с червения пипер, ситно нарязания джинджифил и едро нарязаните люти чушки. В тенджера смесваме соевия сос, морската сол и натриевия глутамат. Разреждаме с хладка вода, прибавяме лютивата смес и разбъркваме.

Заливаме продуктите с тази марината, поръсваме захарта и разбъркваме. Прехвърляме туршията в гърне и оставяме да престои поне 4-5 дни на тъмно преди да консумираме.

Автор: Румяна Попова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало