Продукти:
• 700 г зелен грах
• 300 г моркови
• 100 г лук
• 50 г краве масло
• 1 китка копър
• захар,сол
Начин на приготвяне:
Възвираме водата и в нея бланшираме 4-5 мин граха. Отцеждаме го и в същата вода слагаме нарязаните на кубчета моркови. Варим 4-5 мин, отцеждаме и оставяме да изстинат. Смесваме ги с граха и ситно нарязания лук, посоляваме и наръсваме с магданоз.
Пълним с тази смес бурканчета и наливаме горещото масло. Допълваме бурканите с горещата вода, в която сме бланширали морковите, като на 1 л вода слагаме 1 ч.л. захар. Затваряме и стерилизираме 90 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...