Кулинарни рецепти » Паприкаш в буркани

 Паприкаш в буркани

Продукти:

• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подбираме едри червени и зелени пиперки и ги нарязваме на парченца, които задушаваме в горещо олио на слаб огън до омекване. Поръсваме с червен пипер и сол и прибавяме нарязаните на парчета домати.

Когато сместа отново заври, захлупваме и варим на слаб огън 20 мин. Преди да свалим от огъня, добавяме наситнения магданоз. Изсипваме готовото ястие в буркани, които веднага затваряме и обръщаме с гърлото надолу до пълно изстиване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало